Viatges arqueològics realitzats — 21 novembre 2013
El Caire, Oxirrinc, El Minia, Beni Hassan, Tuna el Guebel, Hermòpolis Magna, Tell el Amarna, Luxor, El Kab, Edfu, etc.

del 28 d’octubre al 7 de novembre de 2010
 
 
Descarregar programa del viatge en PDF
 
 
ITINERARI INDICATIU:
1er dia (dijous 28/10): BARCELONA / EL CAIRE. Trobada a l’aeroport dues hores abans de l’hora prevista de la sortida en avió amb destí El Caire. Arribada, tràmits de visat i trasllat a l’hotel. Allotjament.

2on dia (29/10) EL CAIRE  /  BENI HASAN / TUNA EL GUEBEL / MINIA. Esmorzar i sortida molt d’hora pel matí direcció Minia, per visitar la necròpolis de Beni Hasan. A continuació seguirem la ruta fins Tuna el Guebel. Dinar de pic-nic i visita de l’estela “A” d’Ajenaton, les tombes d’ibis i babuins, la tomba d’Isadora i si es possible la de Petosiris (actualment en restauració). Seguirem fins Hermòpolis Magna i si ens queda temps fins a Malawi per visitar el Museu d’Antiguitats Egípcies. Tornada a Minia, sopar i allotjament.

3er dia (30/10): MINIA / OXIRRINC / MINIA. Esmorzar i sortida per carretera direcció El Bahnasa. Arribada i visita del jaciment arqueològic d’Oxirrinc, on els nostres companys, els membres de la Missió Arqueològica ens explicaran els darrers descobriments en les diferentes zones excavades. Dinar de pic-nic a la casa de la Missió.  Desprès, reprendrem la carretera fins El Minia. Arribada, sopar i allotjament.

4rt dia (31/10) MINIA / TELL EL AMARNA / SOHAG. Esmorzar i sortida en autocar direcció a Tell el Amarna. Visita de les restes de la ciutat i el temple d’Aton, les tombes Nord i Sur i l’estela “U” d’Akhenaton. Visita a la tomba reial d’Akhenaton. Dinar de pic-nic. Seguirem en ruta fins a Sohag. Arribada, sopar i allotjament.

5è dia (01/11) SOHAG / ABIDOS / DANDARA / LUXOR. Esmorzar i sortida en autocar direcció Abidos. Visita del temple de Setos I, de l’Osireion i del temple de Ramesses II. Dinar de pic-nic. Continuació per carretera fins Dandara i visita del temple d’Hathor. Finalitzada la visita seguirem fins Luxor. Arribada, sopar i allotjament.

6è dia (02/11) LUXOR. Esmorzar i trasllat a Karnak per visitar el recinte del Gran temple d’Amon i el Museu a l’aire lliure. Dinar. Per la tarda visita al Temple de Luxor. Temps lliure fins l’hora de sopar i allotjament.

7è dia (03/11) LUXOR / EL KAB / EDFU / LUXOR. Esmorzar i trasllat per carretera fins El Kab. Visita de les tombes de Paheri, Setau, Reneni i Ahmose. Visita del temple d’Amenhotep III, la capella de Tot i el temple ptolemaic dedicat a Nekhbet. A continuació seguirem la ruta fins Edfu per visitar el temple ptolemaic dedicat al déu Horus. Dinar de pic-nic. Tornada a Luxor, sopar i allotjament.

8è dia (04/11) LUXOR / EL CAIRE. Esmorzar i trasllat a la vorera occidental per visitar la Vall dels Reis, el temple de Hatxepsut a Deir el Bahari, les tombes de Deir el Medina i desprès de dinar el temple de Ramesses III a Medinet Habu. De camí de retorn a Luxor pararem per veure els colossos de Memnón. Temps lliure fins l’hora d’anar a l’estació per agafar el tren/llitera nocturn amb destí El Caire.

9è dia (05/11) EL CAIRE / GUIZA / EL CAIRE. Esmorzar i arribada a El Caire (Guiza). Trasllat directament de l’estació en autocar a la necròpoli de Guiza per realitzar la visita a les piràmides, el temple Baix de Quefrè i l’Esfinx. Visita de les tombes de Qar i Idu. Dinar i trasllat al centre d’El Caire per visitar el Museu Egipci. Sopar i trasllat a l’hotel. Allotjamient.

10è dia (06/11) EL CAIRE / DAIXUR / SAQQARA / EL CAIRE. Esmorzar i sortida per carretera fins Daixur. Visita de les piràmides d’Esnofru i l’interior de la piràmide Vermella. Dinar i trasllat a Saqqara i visita del Complex funerari de Djesert, la piràmide de Teti i la mastaba de Ty. Visita del Museu Imhotep. Retorn a El Caire, sopar i allotjament.

11è dia (diumenge 07/11) EL CAIRE / BARCELONA. Esmorzar, i a l’hora convinguda trasllat a l’aeroport per agafar el vol internacional de tornada a Barcelona.
 
EL VIATGE INCLOU:

 • Vols internacionals Barcelona/El Caire i El Caire/ Barcelona amb Egyptair.
 • Tasses d’aeroport.
 • Autocar amb aire condicionat per tots els desplaçaments.
 • Tren llitera nocturn (compartiments dobles) Luxor/ El Caire el 8è dia.
 • Tots els trasllats a les zones arqueològiques mencionades en el programa.
 • Les entrades als jaciments i monuments arqueològics esmentats en el programa.
 • Guía oficial de parla espanyola en les visites.
 • Hotels previstos o similars. Sofitel Sphinx a El Caire, Mercure o Iberotel a Luxor, Aton Mercure a Minia i hotel Nile de cat. Turista a Sohag.
 • Pensió completa tots els dies.
 • Aigua mineral durant tot el recorregut.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Propines comunes de tot el grup (menys al guia i al xofer de l’autocar que es recollirà l’últim dia).

 
 
NOTES A TENIR EN COMPTE:

 • L’ordre de les visites esmentades podrà ser alterat, però es respectarà la totalitat del programa.
 • Probablement en algun tram del viatge, els recorreguts es faran amb escolta policial privada, sobretot a la zona de Minia i Sohag, pel que tindrem que emmotllar-nos als horaris indicats per la policia.
 • Degut a la manca d’infrastructura turística l’hotel de Sohag es molt senzill.
 • No està inclòs el visat d’entrada a Egipte (10 euros) que es pagarà directament al corresponsal egipci a El Caire.
 • Cal que el passaport tingui una validesa de 6 mesos com a mínim, abans de l’entrada al país.

 

Share

About Author

Jaume Vivó