General — 02 abril 2020

Primera recomanació: un clàssic. Aparegut el 1999, Pharaoh (Faraón a Espanya) i la seva expansió Cleopatra: Queen of the Nile (Cleopatra: reina del Nilo) desenvolupat per Impressions Games i publicat per Sierra, es va convertir en un fenomen mundial.

La missió del jugador és fer-se càrrec de diverses ciutats al llarg de la història de l’Antic Egipte, des del predinàstic fins als Ptolomeus, assegurant-ne la prosperitat i acomplint els objectius de cada època, o veure-les destruïdes per la revolta o la invasió en cas de fracassar. Si sou capaços d’aprofitar bé les crescudes del Nil, importar les matèries primeres necessàries i protegir el país amb les vostres tropes, podreu construir un gran monument que faci que el nom de la vostra família perduri eternament.

Si us agraden els jocs de construcció i gestió de ciutats, Faraó és un títol que no us podeu perdre, en el que malgrat les adaptacions necessàries per a la seva jugabilitat, hi ha un gran respecte per les dades històriques i es nota que els desenvolupadors van fer els deures.

Podem jugar a aquest joc de fa 20 anys? I tant! Versions adaptades als nous maquinaris estan disponibles en les plataformes Steam i Good Old Games per menys de 10€, si bé només en anglès tot i que el joc va ser traduït al castellà en el seu moment. No us amoïneu, hi ha una traducció disponible implementada pels fans hispanoparlants del joc que podeu descarregar i instal·lar sense gaire dificultat.

Marta de la Vega

L’antic Egipte als videojocs
 

Share

About Author

Roger Noguera