General Xerrades egiptològiques — 27 març 2021

A causa de la situació excepcional provocada per la pandèmia de la COVID-19, les sessions d’Els dilluns de la Societat es converteixen en els Dilluns online.

Els dilluns a les 19.30h penjarem a la nostra web www.egiptologia.cat l’enllaç a la xerrada corresponent.

PROGRAMA
2on Trimestre de 2021
ABRIL

Dia 12 “Un importante simbolismo arquitectónico en el Valle de los Reyes”, a càrrec del SR. FERNANDO ESTRADA, arquitecte i professor d’Art i Civilització egípcies.

Dia 19 “El tesoro de Tod”, a càrrec de la DRA. ESTHER PONS, co-directora de la Missió Arqueològica d’Oxirrinc i conservadora en cap del Departamento de Egiptología del Museo Arqueológico Nacional.

Dia 26 “Dones divines a l’antic Egipte II”, a càrrec de la DRA. NÚRIA CASTELLANO, membre de la Junta de la Societat Catalana d’Egiptologia i de la Missió Arqueològica d’Oxirrinc.

MAIG

Dia 3 “El déu Thot”, a càrrec de la DRA. MAITE MASCORT, co-directora de la Missió Arqueològica d’Oxirrinc i vicepresidenta de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 10 “La tuberculosi a l’antic Egipte”, a càrrec del SR. ALFREDO GIL, metge i membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 17 “Els Grans Sacerdots de Ptah a Memfis en època greco-romana i el culte a Apis”, a càrrec del SR. XAVIER PAGADOR, antiquari i membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 24 segona Pasqua.

Dia 31 “Joieria a la necròpolis de Tanis”, a càrrec del SR. JOSEP MARIA PERIS, joier, artesà i col·laborador de la Societat Catalana d’Egiptologia.

JUNY

Dia 7 “La transizione dai culti tradizionali all’affermarsi del Cristianesimo nella città di Ossirinco”, a càrrec de la SRA. LEAH MASCIA, membre de la Missió Arqueològica d’Oxirrinc. Aquesta conferència s’impartirà en italià.

Dia 14 “El Canciller Bay: un poderoso alto funcionario a finales de la dinastía XIX”, a càrrec de la DRA. MARGARIDA REDONDO, egiptòloga i membre de la Societat Catalana d’Egiptologia. Per problemes tècnics, aquesta xerrada es penjarà el proper dilluns 21 de juny.

Share

About Author

Roger Noguera