General — 07 abril 2020

Vagi per endavant que la recomanació d’aquesta setmana, no l’he jugada personalment. Tot i això, en el context de jocs ambientats a l’Antic Egipte és inevitable parlar d’Assassin’s Creed: Origins.

Pels que no sabeu de què us parlem: Assassin’s Creed és una famosa saga desenvolupada per Ubisoft que des del 2007, a joc per any, pretén explicar un relat amb components de màgia i ciència ficció a través de diferents períodes històrics, enllaçats tots en el conflicte entre dues societats secretes, els Templers i els Assassins. El protagonista de cada joc, sempre un Assassí, es veu involucrat en alguns dels esdeveniments històrics més rellevants del període en el què es troba, i el jugador l’haurà de controlar durant les missions, saltant, lluitant i amagant-se per aconseguir l’execució del seu objectiu i avançar la trama. Cal tenir en compte que la història de la lluita entre Templers i Assassins no presenta gaire interès, i si les mecàniques d’aquest joc no són del vostre gust, us n’avorrireu de seguida.

I per què el recomanem, doncs? Perquè el punt més atraient d’aquests jocs és la fabulosa ambientació del període que ens ofereixen. Els desenvolupadors sempre fan un extens treball de documentació i reproducció d’estructures i paisatges, i fa la sensació d’estar passejant per la Jerusalem del segle XII o la Florència del s. XV. Tan detallada és aquesta documentació que els estudis han ofert els seus arxius per col·laborar amb la reconstrucció de la catedral de Notre Dâme.

Origins, doncs, ens trasllada a l’Egipte dels Ptolomeus, amb una trama centrada en la lluita de Cleòpatra VII per obtenir i mantenir el control del seu regne, a través dels ulls del medjay Bayek. I, de retruc, el joc ofereix el mode Descobriment, amb el qual podem visitar totes les localitzacions sense necessitat de participar en les missions si aquestes ens distreuen massa.

Així, si esteu interessats i disposats a obrir-vos un compte a la plataforma UPlay, podeu aconseguir aquest joc. Tingueu en compte que el preu habitual no és barat però en context de rebaixes (com ara mateix, fins al 9 d’abril) es pot trobar a preus molt assequibles.

Marta de la Vega

L’antic Egipte als videojocs
 

Share

About Author

Roger Noguera