Xerrades egiptològiques — 01 maig 2017

Sessions anteriors d’ Els dilluns de la Societat.

Sessions gratuïtes, obertes a totes les persones interessades.

Les sessions s’han portat a terme de 19:30h a 20:30h a la nostra Seu (C/d’Aragó 305, entl.) o bé al Saló de Plens de la Seu del Districte de l’Eixample. C/ d’Aragó, 311 (cantonada Bruc, al costat mateix de la Societat).


Sessions anteriors
PROGRAMA
4rt trimestre de 2019
NOVEMBRE

Dia 4 “Les primeres mòmies reials del període Ahmòsida”,a càrrec del Sr. Alfredo Gil, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia. Aquest acte es farà al Saló de Plens de la Seu del Districte de l’Eixample, carrer d’Aragó 311 (al costat mateix de la Societat).

Dia 11 “Animals amb banyes (II)”, a càrrec de la Sra. Mireia Cerezo. membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 18 “El sarcófago de alabastro de Seti I”, a càrrec del Sr. Enric Bondia, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 25 “Sobek el déu cocodril”, a càrrec del Sr. Xavier Pagador, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

DESEMBRE

Dia 2  “Dos kushites, un egipci i les mines d’or de Wawat”, a càrrec del Sr. Santiago Borrell, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 9 “La danza en Egipto (9)”, a càrrec de la Sra. Roser Maeso, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 16 Festa de Nadal. A la seu de la nostra Societat a les 19 hores.

Descarrega el programa en PDF


Sessions anteriors
PROGRAMA
2on trimestre de 2019
ABRIL

Dia 1 “El suposat sarcòfag egipci de Tarragona”,a càrrec del Dr. Josep Padró, president de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 8 “Eduard Toda i Egipte”, a càrrec del Dr. Josep Padró, president de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 15  No hi ha sessió. Setmana Santa.

Dia 22  No hi ha sessió. Setmana Santa.

Dia 29 “Les set vides d’Eduard Toda”, projecció audiovisual (DVD) a càrrec del Dr. Josep Padró, president de la Societat Catalana d’Egiptologia.

MAIG

Dia 6  “Rere les petjades de Toda. Els orígens de l’Egiptologia”, projecció audiovisual (DVD) a càrrec del Dr. Josep Padró, president de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 13 “Resultats de la campanya d’excavacions de 2019”, a càrrec dels membres de la Missió Arqueològica d’Oxirrinc, que tindrà lloc a la Universitat de Barcelona (pl. Universitat).

Dia 20 “Viatge a Egipte 2019”, sessió de fotografies del viatge a Egipte realitzat el passat mes de març.

Dia 27 “El treball de la fusta a l’antic Egipte”, a càrrec de la Sra. Glòria Aparicio, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

JUNY

Dia 3  “La momificació al Segon Període Intermediari: les mòmies reials procedents de DB 320”, a càrrec del Sr. Alfredo Gil, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia, que tindrà lloc al Saló de Plens de la seu del Districte de l’Eixample, C/ d’Aragó, 311 (cantonada Bruc, al costat mateix de la Societat).

Dia 10 No hi ha sessió. Segona Pasqua.

Dia 17 Assemblea General i Festa Fi de Curs, a la seu de la nostra Societat a les 19 hores.

Descarrega el programa en PDF


Sessions anteriors
PROGRAMA
1r trimestre de 2019
GENER

Dia 7 Sessió informativa sobre el Viatge a Egipte que organitzarà la SCE de l’1 al 13 de març, a càrrec del Srs. Pere Simó i Jaume Vivó, membres de la Junta de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 14   No hi ha sessió.

Dia 21   “Tueris-Oxirrinc”, a càrrec de la Dra. Maite Mascort, vicepresidenta de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 28   “Exposicions d’Egipte a Barcelona. Algunes consideracions”, a càrrec de la Sra. Roser Maeso, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

FEBRER

Dia 4  “Las paletas predinásticas”, a càrrec del Sr. Paulino Amat, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 11  “Amanirenas la reina meroítica que va desafiar a Roma”, a càrrec del Sr. Santiago Borrell, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 18  “Aproximació a l’arquitectura a l’antic Egipte: els materials, les eines, els documents, els arquitectes”, a càrrec de la Dra. Mercè Gaya”, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 25  “La Biografia de William Matthew Flinders Petrie, (2a part): Flinders i Hilda”, a càrrec de la Sra. Imma Panyella, membre de la Junta de la Societat Catalana d’Egiptologia.

MARÇ

Dia 4  “Set, el gran”, a càrrec del Sr. Josep Malo, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 11  “Bes, evolució iconogràfica i origen dels nans a la cort faraònica”, a càrrec del Sr. Xavier Pagador, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 18  “Resultats de la campanya d’excavacions de 2019 (I)”, a càrrec dels membres de la Missió Arqueològica d’Oxirrinc.

Dia 25  “Resultats de la campanya d’excavacions de 2019 (II)”, a càrrec dels membres de la Missió Arqueològica d’Oxirrinc.

Descarrega el programa en PDF


Sessions anteriors
PROGRAMA
4rt trimestre de 2018
OCTUBRE

Dia 22  “Els teixits coptes”, a càrrec de la Dra. Maite Mascort, membre de la Missió Arqueològica d’Oxirrinc i vicepresidenta de la Societat Catalana d’Egiptologia. Aquesta sessió es farà a la Seu de la nostra Societat al carrer d’Aragó 305, entresol.

Dia 29   “Exposicions d’Egipte a Barcelona. Algunes consideracions”, a càrrec de la Sra. Roser Maeso, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

NOVEMBRE

Dia 5   “Estelas slab en la necròpolis de Guiza”, a càrrec del Sr. Enric Bondia, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 12   “Animals amb banyes a l’Antic Egipte (I): Bovins”, a càrrec de la Sra. Mireia Cerezo, col·laboradora de la Societat Catalana d’Egiptologia.


Dia 19  Conferència: “El supervisor nubio, su familia y los que ocuparon la tumba después. Seis campañas de excavaciones en la TT 209”, a càrrec del Dr. Miguel Ángel Molinero Polo, director del Proyecto dos cero nueve, Misión Arqueológica de la Universidad de La Laguna para la restauración de la TT 209, Luxor, Egipto. Aquest acte tindrà lloc a l’aula 105 de la Universitat de Barcelona (pl. Universitat) a les 20 hores.


Dia 26  “Evidència forense dels tatuatges a l’antic Egipte”, a càrrec del Sr. Alfredo Gil, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

DESEMBRE

Dia 3  “Antínous, l’últim déu del panteó egipci”, a càrrec del Sr. Xavier Pagador, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 10  “Biografia de William Mathew Flinders Petrie, a partir del llibre de Margaret S. Drower, F. Petrie, A Life in Archaeology, I. W. Press, 1995, a càrrec de la Sra. Imma Panyella, membre de la Junta de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 17  Festa de Nadal, a la seu de la nostra Societat a les 19 hores.

Descarrega el programa en PDF


Sessions anteriors
PROGRAMA
2on trimestre de 2018
ABRIL

Dia 9   Homenatge al Sr. Manel Hernández i resultats de la campanya d’excavació a Oxirrinc”.

Dia 16   “Etimologías de Egipto: palabras que SÍ nos vienen de Egipto”, a càrrec del Sr. Virgilio Ortega, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 23   Sant Jordi (no hi ha sessió).

Dia 30   Pont de l’1 de maig (no hi ha sessió).

MAIG

Dia 7   “El Fill de Re Shanakdakheto, la primera reina meroítica que va governar en solitari”, a càrrec del Sr. Santiago Borrell, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 14 “El calendari egipci”, a càrrec del Dr. Josep Padró, president de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 21  Pasqua Granada (no hi ha sessió).

Dia 28  “La danza en Egipto (VIII)”, a càrrec de la Sra. Roser Maeso, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

JUNY

Dia 4  “Història de la momificació a l’antic Egipte. L’Imperi Mitjà (II)”, a càrrec del Sr. Alfredo Gil, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 11  “Cleòpatra, la darrera faraó d’Egipte, a càrrec de la Sra. Gloria Aparicio, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 18  Assemblea general i Festa d’estiu, a la seu de la nostra Societat a les 19 hores.

Descarrega el programa en PDF

 

Sessions anteriors
PROGRAMA
1r trimestre de 2018
GENER

Dia 15   “L’urbanisme en època grecorromana”, a càrrec de la Dra. Núria Castellano, membre de Junta de Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 22   “L’Egipte cristià”, a càrrec de la Dra. Maite Mascort, Vicepresidenta de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 29   “La danza en Egipto (VII)”, a càrrec de la Sra. Roser Maeso, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

FEBRER

Dia 5   “Etimologías de Egipto”, a càrrec del Sr. Virgilio Ortega, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 12 “La formació de l’estat faraònic”, a càrrec del Sr. Andrés Ayén, membre de la Junta de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 19  “De Morgan i el tresor de Daixur”, a càrrec de la Dra. Irene Cordón, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 26   No hi ha sessió.

MARÇ

Dia 5  “Tertúlia literària, sobre el llibre de Gilles Lambert, Auguste Mariette, el guardián del desierto, ed. Vergara, 1999, a càrrec de la Sra. Imma Panyella, membre de la Junta de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 12  “Història de la momificació a l’Antic Egipte, II part: l’Imperi Mitjà”, a càrrec del Sr. Alfredo Gil, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia “19  “La mastaba de Nefermaat y Atet. Meidum”, a càrrec del Sr. Fernando Estrada, Professor d’Art i Civilització egipcis.

Descarrega el programa en PDF


Sessions anteriors
PROGRAMA
4rt trimestre de 2017
OCTUBRE

Dia 23   “El regne de Meroe i l’Egipte Ptolemaic durant els segles III i II a.C.”, a càrrec del Sr. Santiago Borrell, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 30   “La tomba de Hetepheres”, a càrrec de la Dra. Irene Cordón, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

NOVEMBRE

Dia 6   “Aegypto capta: Egipte en època romana (II)”, a càrrec de la Dra. Núria Castellano, membre de la Junta de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 13 “El lleó a l’antic Egipte”, a càrrec de la Sra. Mireaia Cerezo, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 20  “La danza en Egipto (VI)”, a càrrec de la Sra. Roser Maeso, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia. IMPORTANT: Aquesta sessió se celebrarà a la nostra seu del carrer d’Aragó 305, entresòl.

Dia 27   “Història de la momificació a l’antic Egipte (I part), Predinàstic i Imperi Antic”, a càrrec del Sr. Alfredo Gil, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

DESEMBRE

Dia 4  “El trabajo del vidrio durante el Reino Nuevo”, a càrrec del Sr. Enric Bondia, membre de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 11  “La Biblioteca d’Alexandria”, a càrrec de la Sra. Imma Panyella, membre de la Junta de la Societat Catalana d’Egiptologia. IMPORTANT: Aquesta sessió se celebrarà a la nostra seu del carrer d’Aragó 305, entresòl.

Dia 18  Festa de Nadal, a la seu de la nostra Societat a les 19 hores.

Descarrega el programa en PDF


Sessions anteriors
PROGRAMA
2on trimestre de 2017
ABRIL

Dia 24  “L’aixovar de la tomba de Sennedjem”, a càrrec de la Dra. Maite Mascort Roca, vicepresidenta de la Societat Catalana d’Egiptologia (aquesta xerrada passarà a realitzar-se a la nostra Seu del carrer d’Aragó 305, entresol).

MAIG

Dia 8   “Iconografia de la infància a l’antic Egipte; segona part”, a càrrec del Sr. Alfredo Gil Sánchez, metge i soci de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 15 “Los canales de la vida” comunicació presentada en el V Congreso Ibérico de Egiptología, a càrrec del seu autor Sr. Fernando Estrada Laza, arquitecte i professor de civilització egípcia.

Dia 22  “La danza en Egipto (VI)”, a càrrec de la Sra. Roser Maeso i amb escenificació a càrrec de la Sra. Asunción Saez.

Dia 29   “Aegypto capta: Egipte en època romana”, a càrrec de la Dra. Núria Castellano Solé, membre de la Junta de la Societat Catalana d’Egiptologia. Aquesta xarrada es farà a la nostra Seu del carrer d’Aragó 305, entresol.

JUNY

Dia 5   Segona Pasqua.

Dia 12  “L’or d’Egipte”, a càrrec de la Sra. Glòria Aparicio Moya, psicòloga-psicoanalista i sòcia de la Societat Catalana d’Egiptologia.

Dia 19  Festa de Fi de Curs, a la seu de la nostra Societat a les 19 hores.

Descarrega el programa en PDF


Sessions anteriors
PROGRAMA
1r trimestre de 2017
GENER

Dia 16  “Resultats de les excavacions de la Missió d’Oxirrinc (I)”, a càrrec dels membres de la Missió.

Dia 23  “Resultats de les excavacions de la Missió d’Oxirrinc (II)”, a càrrec dels membres de la Missió.

2017_01_16_250x197

Dia 30  “Qüestions metodològiques per escriure i xerrar sobre L’antic Egipte”, a càrrec de la Dra. Concepció Piedrafita.

FEBRER

Dia 6   Vídeo: “Rere les petjades de Toda: els orígens de l’Egiptologia”, any 2005, a càrrec del Dr. Josep Padró.

Dia 13   “La figura d’Eduard Toda, egiptòleg”, a càrrec del Dr. Josep Padró.

Dia 20  “La col•lecció fotogràfica d’Eduard Toda al Museu de Vilanova”, a càrrec del Sr. Joan Miralles.

2017_02_20_250x197

Dia 27 “La tomba de Sennedjem” a càrrec de la Dra. Maite Mascort.

MARÇ

Dia 6   “La tumba del visir Rekhmire (TT100). Un estudio textual e iconográfico”, Presentació del llibre de Josep M. Güell amb la participació de l’autor i del Dr. Xavier Martínez Babón.

2017_03_06_250x197Güell

Dia 13  “Kush, del període de Napata al Meroític i els problemes amb l’Egipte ptolemaic”, a càrrec del Sr. Santiago Borrell.

Dia 20  “La danza en Egipto (V)”, a càrrec de la Sra. Roser Maeso.

Dia 27  “L’urbanisme a l’antic Egipte”, a càrrec de la Dra. Maite Mascort.

ABRIL

Dia 3 Tertúlia literària, sobre el llibre de Lesley Adkins, Las claves de Egipto: la carrera por leer los jeroglíficos, ed. Debate, 2000, a càrrec de la Sra. Imma Panyella.

Descarrega el programa en PDF


Sessions anteriors
PROGRAMA
4rt trimestre de 2016
OCTUBRE

Dia 24 “Iconografia de la  infància a l’antic Egipte (I)”, a càrrec del Sr. Alfredo Gil.

2016_10_24_250x197

Dia 31 Pont de Tots Sants.

NOVEMBRE

Dia 7   “La danza en Egipto”, (quarta part), a càrrec de la Sra. Roser Maeso.

Dia 14   “El gos a l’antic Egipte”, a càrrec de la Sra. Mireia Cerezo.

Dia 16 Matemàtiques a Egipte versus mate- màtiques a Mesopotàmia, a càrrec del Sr. Jaume Bartrolí.

2016_11_28_250x197

Dia 28 “TT 49: una tumba post-amarniana” a càrrec del Sr. Enric Bondia.

DESEMBRE

Dia 5   Pont de la Immaculada Concepció.

2016_12_12_250x197

Dia 12   Tertúlia literària, sobre el llibre de Fernando Estrada, Los obreros de la muerte, ed. Planeta, 2001, a càrrec de la Sra. Imma Panyella.

Dia 19   Festa de la Societat.

Descarrega el programa en PDF


Sessions anteriors
PROGRAMA
2on trimestre de 2016
ABRIL

Dia 4 “Exploradors intrèpids cercant les fonts del Nil”, a càrrec de la Dra. Irene Cordón.

2016_04_04_250x197

Dia 11 “Etiòpia: el llac Tana i el Nil blau”, a càrrec de la Dra. Irene Cordón.

Dia 18 “Faraons negres (III): Napata, els hereus de la dinastia XXV”, a càrrec del Sr. Santiago Borrell.

Dia 25 “Fira de llibres per Sant Jordi”, venda de llibres antics i moderns a la Seu de la Societat Catalana d’Egiptologia.

2016_04_25_250x197

MAIG

Dia 2   “La danza en Egipto”, (tercera part), a càrrec de la Sra. Roser Maeso.

2016_05_02_250x197b

Dia 9   No hi ha activitat.

Dia 16  Segona Pasqua.

Dia 23 “Per què el lli del Nil?” a càrrec de la Sra. Glòria Aparicio.

Dia 30 “Presentació Nilus 24 i de les darreres publicacions sobre Oxirrinc”, a càrrec dels membres de la Missió Arqueològica d’Oxirrinc.

2016_05_23_250x197

JUNY

Dia 6   “La col·lecció fotogràfica d’Eduard Toda al Museu de Vilanova”, a càrrec del Sr. Joan Miralles.

2016_06_06_250x197

Dia 13   Tertúlia literària, sobre el llibre de John Romer, Los últimos secretos del Valle de los Reyes. Una singular aventura arqueológica. Ed. Planeta, Barcelona 1988, a càrrec de la Sra. Imma Panyella.

Dia 20   Assemblea de socis i festa de Fi de Curs, a la seu de la nostra Societat a les 19 hores.

Descarrega el programa en PDF


Sessions anteriors
PROGRAMA
1r trimestre de 2016
GENER

Dia 18: “Els Camps Elisis eren els camps de les xufles?, a càrrec del Dr. Josep Padró.

Dia 25 “La mastaba de Merefnebef”, a càrrec de la Dra. Núria Castellano.

2016_01_25_250x197

FEBRER

Dia 1 “La biblioteca de la Societat Catalana d’Egiptologia”, a càrrec del Dr. Josep Padró.

Dia 8 “L’epigrafia grega d’Oxirrinc”, a càrrec de la Dra. Concepció Piedrafita.

2016_02_01_250x197

Dia 15 “Matemàtiques egípcies. Més enllà del papir Rhind”, a càrrec del Sr. Jaume Bartrolí.

Dia 22 “La danza en Egipto (II)”, a càrrec de la Sra Roser Maeso.

2016_02_22_250x197

Dia 29 Tertúlia literària, sobre el llibre de Christiane Desroches-Noblecourt, La herencia del antiguo Egipto, ed. Edhasa, 2006, a càrrec de la Sra. Imma Panyella.

MARÇ

Dia 7 “Lactància i infància a l’Antic Egipte”, a càrrec del Sr. Alfredo Gil.

Dia 14 “Kahun, una ciudad del Reino Medio”, a càrrec del Sr. Paulino Amat.

2016_03_14_250x197b

Descarregar el programa en PDF


Sessions anteriors
PROGRAMA
4rt trimestre de 2015
OCTUBRE

Dia 19 “Amenmesse, un faraón controvertido”, a càrrec del Sr. Enric Bondia.

Dia 26 “L’art culinari”, a càrrec de la Dra. Irene Cordón.

2015_11_02_(250x197)

NOVEMBRE

Dia 2 La danza en Egipto (I)”, a càrrec de la Sra. Roser Maeso.

Dia 9 “El Sílfium de Cirene i la seva identificació en els textos de l’antic Egipte”, a càrrec de la Dra. Mercè Gaya.

2015_11_16_(250x197)

Dia 16 “El gat a l’antic Egipte”, a càrrec de la Sra. Mireia Cereza.

Dia 23 “El part a l’antic Egipte: connotacions màgico-religioses d’un procès fisiològic”, a càrrec del Sr. Alfredo Gil.

2015_11_30_(250x197)

Dia 30 Tertúlia literària, sobre el llibre de Joyce Tyldesley, Mitos y leyendas del antiguo Egipto, ed. Crítica, 2011, a càrrec de la Sra. Imma Panyella.

Descarregar el programa en PDF


Sessions anteriors
PROGRAMA
2on trimestre de 2015
ABRIL

2015_04_13_(250x197)Dia 13 “D’Arquimedes a Eratóstenes, salut! Un parell de matemàtics de l’època ptolemaica”, a càrrec del Sr. Jaume Bartrolí.

Dia 20 “La arquitectura egipcia temprana”, a càrrec del Sr. Paulino Amat.

2015_04_27_(250x197)Dia 27 “Ramesses II, l’estimat d’Amon”, (segona part) a càrrec de la Dra. Núria Castellano.

MAIG

Dia 4 Projecció de l’entrevista al Dr. Padró, realitzada per Terenci Moix, dins el programa de TVE, Terenci a la fresca, el 10 de febrer de 1987.

  • Exposició de la maqueta de la tomba nº 1 d’Oxirrinc, realitzada per Josep Hernández i donada a la nostra Societat pel seu germà Manel, membre de la Junta.
  • En acabar la sessió, el Dr. Padró signarà exemplars del llibre d’Homenatge i de la Tomba nº 1.
  • Aquesta activitat es farà a la nostra seu del carrer d’Aragó, 305 entl.

Dia 11 “Resultats de les excavacions de la Missió d’Oxirrinc”, (I) a càrrec dels membres de la Missió.

Dia 18 “Resultats de les excavacions de la Missió d’Oxirrinc”, (II) a càrrec dels membres de la Missió.

2015_05_25_(250x197)Dia 25 “El deporte y el juego en el antiguo Egipto”, (segona part) a càrrec de la Sra. Roser Maeso.

JUNY

Dia 1 Segona Pasqua. No hi ha sessió.

2015_06_08_(250x197)Dia 8 Tertúlia literària, sobre el llibre de Mme. Christiane Desroches-Noblecourt, Las ruinas de Nubia, la gran epopeya de la Egiptología, a càrrec de la Sra. Imma Panyella.

Dia 15 Assemblea de socis i festa de Fi de Curs, a la seu de la nostra Societat a les 19 hores.

Descarregar el programa en PDF


Sessions anteriors
PROGRAMA
1r trimestre de 2015
GENER
 2015_01_19_(250x197)

Dia 19 “Viatge Egipte 2015”, reunió a les 20 hores a la nostra Seu del carrer d’Aragó, per parlar del viatge a Egipte de la nostra Societat (descarregar el programa del viatge en PDF).

Dia 26 “La tumba de Kha. El gran arquitecto de la XVIII dinastía”, a càrrec de la Dra. Esther Pons.

FEBRER

Dia 2 “Tertúlia literària”, sobre el llibre d’Amèlia Edwards Mil millas Nilo arriba, Ed. Aldebaran, 2014 (2a ed.), a càrrec de la Sra. Imma Panyella.

2015_02_09_(250x197)

Dia 9 “Érase una vez…”, a càrrec del Sr. Andrés Ayén.

Dia 16 “Costumbres funerarias tebanas del III Período Intermedio”, a càrrec del Sr. Enric Bondia.

Dia 23 “Berenice Pancrisia, un recorregut per les mines d’or del desert Nubi”, a càrrec de la Sra. Rosa Ventura.

MARÇ

Dia 2 “Faraons Negres (II). El somni de la Dinastia XXV”, a càrrec del Sr. Santiago Borrell.

2015_03_09_(250x197)

Dia 9 “El regne d’Alashiya i Egipte”, a càrrec del Sr. Javier Uriach.

Dia 16 “El deporte y el juego en el Antiguo Egipto (I)”, a càrrec de la Sra. Roser Maeso.

Dia 23 “L’estimat d’Amon, Ramesses II”, a càrrec de la Dra. Núria Castellano.

2015_03_23_(250x197)

Descarregar el programa en PDF


 Sessions anteriors
PROGRAMA
4rt trimestre de 2014
OCTUBRE

Dia 20 “La música y la danza en el Antiguo Egipto (III)”, a càrrec de la Sra. Roser Maeso.

DL14_4_01

Dia 27 “Els enemics d’Egipte”, a càrrec de la Dra. Mercè Gaya.

NOVEMBRE

Dia 3 “La representació dels peus en l’art egipci”, a càrrec de la Sra. Mireia Cerezo.

Dia 10 “El Papir Rhind, l’estil matemàtic a l’Antic Egipte”, a càrrec del Dr. Jaume Bartrolí.

DL14_4_04

Dia 17 “Belzoni, las mil caras de un aventurero insaciable”, a càrrec de la Dra. Esther Pons.

Dia 24 “Faraons Negres (I). Des del domini de la Dinastia XVIII a l’inici de l’estat Kushita”, a càrrec del Sr. Santiago Borrell.

DL14_4_06

DESEMBRE

Dia 1 Biografies i memòries sobre els llibres “Jean-Phillippe Lauer: Je suis né en Egypte il y a 4700 ans” i “Saqqarah, une vie”, a càrrec de la Sra. Imma Panyella.

Dia 8 Inmaculada Concepció (festiu).

Dia 15 “Festa Nadalenca dels socis”, a la nostra seu del carrer d’Aragó, 305, a partir de les 19 hores.

 DL14_4_07

Descarregar el programa en format PDF


 Sessions anteriors
PROGRAMA
2on trimestre de 2014
ABRIL

Dia 28 “Vídeo sobre Heracleòpolis Magna”. Any 1988, realització, càmera, direcció i execució, Dr. Josep Padró. Aquest vídeo es projectarà a la nostra seu de la SCE.

MAIG

Dia 5 “La tomba de Tuya i Yuya”, a càrrec del Sr. Enric Bondia.

DL14_2_01

Dia 12 “Resultats de les excavacions de la Missió d’Oxirrinc”, a càrrec dels membres de la Missió Arqueològica d’Oxirrinc.

Dia 19 “Exposició i venda de llibres”, duplicats de la Biblioteca, a partir de les 17 hores a la seu de la nostra Societat.

Dia 26 “La música y la danza en el antiguo Egipto” (III), a càrrec de la Sra. Roser Maeso.

DL14_2_02

JUNY

Dia 2 “Tertúlia literària” , sobre el llibre de Robert Solé, La expedición de Bonaparte. El nacimiento de la Egiptología, a càrrec de la Sra. Imma Panyella.

Dia 9 Segona Pasqua.

Dia 16 “Assemblea de socis i festa de Fi de Curs”, a la seu de la nostra Societat a les 19 hores.

DL14_2_03

Descarregar el programa en format PDF


 Sessions anteriors
PROGRAMA
1r trimestre de 2014
GENER

Dia 13 “El duelo femenino en el antiguo Egipto”, a càrrec de la Dra. Pilar Pujol.

Dia 20 “La fortalesa de Gala Abu Ahmed (Wadi Howar)”, a càrrec de la Sra. Rosa Ventura.

Dia 27 “La ciutat d’Alexandria”, a càrrec de la Sra. Maite Mascort.

DL14_1_01

FEBRER

Dia 3 “El déu Amon”, a càrrec de la Dra. Núria Castellano.

Dia 10 “Les pintures rupestres de Djebel Uweinat”, a càrrec del Sr. Santiago Borrell.

Dia 17 “Las divinidades menores en el antiguo Egipto”, a càrrec de la Dra. Esther Pons.

Dia 24 “Corones i lligadures de la reialesa”, a càrrec de la Sra. Irene Riudavets.

DL14_1_02

MARÇ

Dia 3 “Música y danza en el antiguo Egipto” (segona part), a càrrec de la Sra. Roser Maeso.

Dia 10 “El dret egipci”, a càrrec de la Dra. Irene Cordón.

Dia 17 “L’evolució del déu Bes”, a càrrec de la Dra. Núria Castellano.

Dia 24 “L’arquitectura funerària a l’antic Egipte”, a càrrec del Sr. Josep Maria Güell.

Dia 31 “Els cons funeraris fantasmes, a càrrec del Sr. Jaume Vivó.

DL14_1_03

ABRIL

Dia 7 “Tertúlia literària sobre el llibre de Vivant Denon” , a càrrec de la Sra. Imma Panyella.

DL14_1_04

Descarregar el programa en format PDF


 Sessions anteriors
PROGRAMA
4rt trimestre de 2013
OCTUBRE

Dia 21 “La deessa Tueris”, a càrrec de la Sra. Maite Mascort.
Dia 28 “El déu Aton”, a càrrec de la Dra. Irene Cordón.

DL13_4_01

NOVEMBRE

Dia 4 “Històries de la KV 55”, a càrrec del Sr. Enric Bondia.

Dia 11 Homenatge als companys Víctor Rivas i Antonio M. Pérez.

Dia 18 “Música y danza en el antiguo Egipto”, a càrrec de la Sra. Roser Maeso.

Dia 25 “La medicina a l’antic Egipte”, a càrrec del Dr. Josep Anton Poch.

DL13_4_02

DESEMBRE

Dia 2 “Falsificaciones egipcias”, a càrrec del Sr. Javier Uriach.

Dia 9 “Tertúlia literària sobre el llibre Cleopatra de Joyce Tyldesley”, a càrrec de la Sra. Imma Panyella.

DL13_4_03

Descarregar el programa en format PDF


 Sessions anteriors
PROGRAMA
2on trimestre de 2013
ABRIL

Dia 8 “La legitimació política”, a càrrec del Sr. Andrés Ayén.

Dia 15 “La farmàcia a l’Antic Egipte”, a càrrec del Dr. Josep Anton Poch.

Dia 22 Sense activitat (vigília de Sant Jordi).

Dia 29 “La figura del tekenu a la processó funerària”, a càrrec de la Sra. Ona Gisbert.

DL13_2_01

MAIG

Dia 6 “Resultats de la campanya 2013 a Oxirrinc (I)”, a càrrec de l’equip de la Missió arqueològica a Oxirrinc.

Dia 13 “Resultats de la campanya 2013 a Oxirrinc (II)”, a càrrec de l’equip de la Missió arqueològica a Oxirrinc.

Dia 20 Sense activitat (Segona Pàsqua).

Dia 27 “Estatuetes funeràries egípcies: servidors per a l’eternitat”, a càrrec del Sr. Javier Uriach.

DL13_2_02

JUNY

Dia 3 “Evolución de la arquitectura funeraria predinástica”, a càrrec del Sr. Paulino Amat.

Dia 10 “Tertúlia literària: La ficció a l’Antic Egipte (II)”, a càrrec de la Sra. Imma Panyella.

Dia 17 Assamblea de socis i festa de comiat del curs 2012-2013.

DL13_2_03

Descarregar el programa en format PDF

IMPORTANT

Totes les activitats dels Dilluns de la Societat es faran de 19:30h a 20:30h al Saló de Plens de la Seu del Districte de l’Eixample, C/ d’Aragó, 311 (cantonada Bruc).

Notícies relacionades

2on Trimestre de 2024

2on Trimestre de 2024

març 23, 2024
1er Trimestre de 2024

1er Trimestre de 2024

febrer 13, 2024
4rt Trimestre de 2023

4rt Trimestre de 2023

novembre 10, 2023
2on Trimestre de 2023

2on Trimestre de 2023

març 31, 2023
1er Trimestre de 2023

1er Trimestre de 2023

gener 29, 2023
4rt Trimestre de 2022

4rt Trimestre de 2022

octubre 19, 2022
2on Trimestre de 2022

2on Trimestre de 2022

abril 10, 2022
1er Trimestre de 2022

1er Trimestre de 2022

gener 02, 2022
4rt Trimestre de 2021

4rt Trimestre de 2021

setembre 11, 2021
2on Trimestre de 2021

2on Trimestre de 2021

març 27, 2021

Share

About Author

Jaume Vivó