General — 21 febrer 2021

Esther Pons con la colaboración de Bibiana Agustí, Eloy Algorri, Hassan Amer, Bernat Burgaya, Marguerite Erroux-Morfin, Javier Funés, José Javier Martínez, Maite Mascort, Alberto Nodar, Josep Padró, Annie Perraud y Anaïs Tillier, Tumba monumental de Época Saíta de la Necrópolis Alta, parte I-II, Nova Studia Aegyptiaca XI Oxyrhynchos V, (ed. Universitat de Barcelona), Barcelona, 2020.

 

 

La present publicació, que consta 17 capítols i dos volums, és el resultat de diversos anys de treball arqueològic (2002-2007) dut a terme a la Tomba 14 d’època Saïta a la Necròpolis Alta del Jaciment d’Oxirrinc (El-Bahnasa). S’ha pogut documentar una gran tomba construïda amb grans blocs de pedra calcària. Consta d’onze càmeres, la gran majoria funeràries, a més d’una capella ritual i una sala d’ofrenes. En el seu interior s’ha localitzat un rellevant i abundant aixovar funerari d’una excel·lent qualitat com a reflex del millor art de la dinastia XXVI.

El llibre es complementa amb la publicació de dues estructures de pedra d’aquest mateix període: la Tomba 16, d’una sola cambra funerària, i amb un important conjunt de peces de bronze al seu interior, i l’Estructura 15, que amb tota probabilitat es tracta d’un temple. També es presenta l’estudi de la necròpolis cristiana localitzada en els estrats superiors de les tombes, i la recopilació d’un interessant grup d’ostraca recuperat en la mateixa zona.

Aquesta publicació es pot adquirir a la Llibreria Mizar, C/Còrsega, 203, 08036 Barcelona, Telf. 93.439 30 29

 

Share

About Author

Roger Noguera