General Notícies SCE — 06 agost 2018

Viatge a Avinyó i Marsella del 12 al 14 d’octubre de 2018

MUSEU CALVET, MUSEU DE BELLES ARTS I ARQUEOLOGIA D’AVINYÓ

MUSEU D’ARQUEOLOGIA MEDITERRÀNIA, MARSELLA

 

La Societat Catalana d’Egiptologia organitza un viatge a Avinyó i Marsella pels dies 12 al 14 d’octubre de 2018 per gaudir principalment de les Col·leccions egípcies que conserven el Museu Calvet d’Avinyó i el Museu d’Arqueologia de la Mediterrània de Marsella.

 

ITINERARI INDICATIU:

Divendres 12: Barcelona – Avinyó.

Trobada a les 08:00h del matí al carrer d’Aragó 305, davant la SCE. Recollida i sortida amb l’Autocar direcció a Avinyó. Parada per dinar a mig camí. Arribada al migdia a Avinyó. Entrada a l’Hotel Ibis Avignon Centre Gare***. Trasllat i visita guiada a la col·lecció egípcia del Museu Calvet d’Avinyó (de 14 a 18h), tindrem temps per visitar la resta del museu. Trasllat per sopar i dormir a l’hotel.

Dissabte 13: Avinyó – Marsella.

Esmorzar a l’hotel. Visita de la ciutat d’Avinyó i al Museu-Palau Papal d’Avinyó. Sortida a les 12:00h cap a Marsella. Arribada a Marsella i dinar al restaurant. Entrada a l’Hotel Ibis Marseille Centre Euromed***. Tarda lliure per passejar pel centre de Marsella. Sopar i dormir a l’hotel.

Diumenge 14: Marsella – Barcelona.

Esmorzar a l’hotel. Trasllat i visita guiada a la col·lecció egípcia del Museu d’Arqueologia de la  Mediterrània, a la Vieille Charité de Marseille. Dinar al restaurant. Tornada a Barcelona, amb una parada. Hora prevista de tornada les 20:00h.

Descarrega el programa en PDF

 

MUSEU CALVET, Museu de Belles arts i Arqueologia d’Avinyó

El Musée Calvet, Musée des Beaux Arts & d’Archéologie d’Avignon es troba situat en el núm. 65 del carrer Joseph Vernet, a Avinyó, adscrit al Museu Lapidari de la mateixa ciutat.

La col·lecció egípcia del museu es constitueix gràcies al llegat testamentari a la Ciutat d’Avinyó, de la biblioteca, la col·lecció d’antiguitats, d’història natural i d’immobles propietat d’Esprit Calvet (1728-1810), metge i col·leccionista, apassionat del naturalisme i de l’arqueologia.

La col·lecció egípcia, comença amb les aportacions d’Esprit Calvet (unes 50 peces). Posteriorment, la col·lecció s’ha anat enriquint, principalment en la primera meitat del segle XIX, per altres donacions i adquisicions.

Es poden admirar peces de la vida quotidiana i objectes funeraris, i una bella col·lecció d’escultures antigues. Poden veure’s algunes peces molt interessants com les tres esteles de la capella d’ofrenes d’Abidos pertanyent a Sokary-Hotep, l’exvot familiar de Yai de forma molt particular, així com una escultura tallada en fusta del déu Sokaris. Posseeix també, varis sarcòfags, un bell cap de visir de basalt, un magnífic hipopòtam d’alabastre, bronzes, estàtues cub, esteles i uixebtis.

MUSEU D’ARQUEOLOGIA MEDITERRÀNIA

El Musée d’Archéologie Méditerranéenne està situat a l’edifici de l’Antiga Caritat, en el número 2 del carrer de la Charité. El museu té una completa col·lecció d’art egipci, en cinc sales comunicades successives, ordenades temàticament: la vida quotidiana, religió, déus, món funerari, l’última de les sales és la reconstrucció d’una cambra funerària.

De la col·lecció cabria destacar la “Taula Clot Bey”, el nom del seu donant, probablement més conegut sota el nom de “taula Kenhihopchef”, famosa per mostrar 34 cartutxos amb el nom de 16 reis i dues reines de les dinasties XVII a XIX. A més de diversos sarcòfags de fusta i pedra, destaquen quatre esteles orientades als quatre punts cardinals, úniques conegudes fins avui en dia, procedents de la tomba de l’escriba reial i general, Kasa.

 

Preu per persona:

En habitació doble: 445 euros. En habitació individual: 520 euros.

Inclou:

Autocar, guia acompanyant, allotjament mitja pensió a Avinyó (esmozar i sopar), allotjament i esmorzar a Marsella, tres dinars en diferents restaurants, 1 sopar en restaurant (tots 3 plats sense begudes), entrades als 3 museus, taxes turístiques, assegurança de viatge.

Grup previst per sortir 35 persones.

Es prega pre-reserva abans del 20 d’agost per mail a: info@egiptologia.cat

Data pagament prevista: 15 setembre.

Descarrega el programa en PDF

 

 

Share

About Author

Jaume Vivó