Notícies SCE — 07 abril 2014

El diari on line de La Vanguardia ha començat a publicar el blog titulat Nihil Novum a càrrec de la Societat Catalana d’Egiptologia i que té com a objectiu la divulgació de la història de l’antic Egipte. El blog, escrit pel president de la SCE Josep Padró i la periodista Sílvia Colomé i il·lustrat per Jaume Vivó, descriu en diferents posts l’herència que encara preservem de la civilització egípcia, tot i els mil·lennis que ens separen.

El primer tema que s’ha tractat ha estat l’origen del tòpic literari la nau de l’Estat, d’actualitat els darrers anys per tractar-se d’una de les metàfores polítiques que més ha utilitzat el president Artur Mas. Una altra de les qüestions analitzades ha estat la classe funcionarial, altament desenvolupada des dels inicis de l’Imperi Antic i a la qual fa referència l’escrit ‘Ensenyances per a Merikare’ quan el pare del futur faraó l’aconsella que pagui bé als seus funcionaris per garantir-ne l’honradesa.

Segons els autors, la idea del blog no deixa de ser “tractar temes d’actualitat però des dels seus orígens més remots, sovint desconeguts pel públic poc avesat en la història de l’antic Egipte”.

El blog té un caràcter quinzenal i es pot consultar en aquesta adreça electrònica: http://blogs.lavanguardia.com/nihil-novum/

Share

About Author

scolome