Notícies SCE — 28 febrer 2017

“Teixits del Vall del Nil. Teixits coptes de Montserrat i del CDMT” és la nova exposició temporal que es pot veure a Terrassa a partir del 2 de març fins el 23 de juliol.

A la mostra, d’entrada lliure, s’hi exhibeixen més de quaranta teixits, datats entre els segles IV i XI, pertanyents a la comunitat copta, nom amb què es coneix als cristians d’Egipte. Provenen de la col·lecció Ramon Roca Puig (Abadia de Montserrat) i del fons del CDMT (Centre de Documentació i Museu Tèxtil) de Terrassa, que acull l’exposició a la segona planta de l’entitat (carrer Salmerón, 25).

Aquests teixits coptes -la majoria fragments de decoracions per a indumentària- destaquen per la seva qualitat tècnica i per la seva bellesa: colors vius i àmplia gamma de motius decoratius, des de formes geomètriques, flors i plantes, fins a representacions simbòliques d’animals o figures humanes.

Les peces exposades expliquen elements de la vida quotidiana de la comunitat copta però integren aspectes de les diverses cultures que han anat passant per Egipte: la tradició faraònica, els grecs i romans, els primers cristians i els musulmans.

Share

About Author

scolome