Notícies SCE — 26 novembre 2013

Una exposició recull les importants descobertes realitzades per la missió arqueològica catalana que treballa en el jaciment egipci des de fa 20 anys

Visions d’Egipte. Oxirrinc, ahir i avui, s’inaugura dimarts 22 d’octubre a les 20 hores a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona 

 

La missió arqueològica a l’antiga ciutat egípcia d’Oxirrinc, que compta amb la participació de la Societat Catalana d’Egiptologia, la Universitat de Barcelona, la Université Paul Valéry Montpellier-3 i el Ministeri d’Antiguitats d’Egipte, mostra els treballs realitzats durant vint anys d’excavacions en l’exposició Visions d’Egipte. Oxirrinc, ahir i avui que s’inaugura el 22 d’octubre a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

A través de 50 fotografies es fa un repàs a les principals descobertes de la missió, entre les quals destaca, per exemple, l’Osireion, un temple subterrani dedicat al déu Osiris. Només es coneixen dos d’aquestes característiques en tot Egipte. També és excepcional la darrera troballa de la missió durant la passada excavació: dos dipòsits votius amb milers de peixos enterrats. A més, durant les diferents campanyes s’ha posat al descobert una necròpolis utilitzada durant més de 1.000 anys per diferents cultures: la faraònica, la grega, la romana i la cristianobizantina.

L’exposició es complementa amb una sèrie de conferències impartides per membres de la missió arqueològica amb l’objectiu de difondre els treballs que es realitzen a Oxirrinc i les diverses etapes històriques viscudes per la ciutat.

 

Share

About Author

scolome